Sportiskola szakosztályai

Férfi kosárlabda

kosarlabda ff 333    cimer
kosarlabda ff 780

SZAKÁGVEZETŐ:

VÁRADI ATTILA

varadi a

EDZŐK:

SZARKA ZSUZSA

szarka zs

VÁRADINÉ SZARKA ILDIKÓ

varadine

HOLLÓSI TIBOR

hollosi t

BAKON CSABA

MÉSZÁROS MÁTÉ

FODOR GERGELY

SIMON BENCE

BERCZKI MÁRK

TÓTH DÁVID ZOLTÁN

 

1988-ban a Fakombinát SC férfi kosárlabda csapata - a Falco KC Szombathely Kft. jogelődje – feljutott az NB1 B csoportjába és a versenyszabályok értelmében, kötelezően utánpótláscsapatokat kellett indítania a korosztályos bajnokságban. Ez adott lehetőséget lelkes kis edzői csoportunknak, hogy az addig iskolai szinten működő csapatokkal elinduljanak azon az úton, amely sok-sok munka árán mára a szombathelyi utánpótlásnevelést az ország legjobbjai közé emelte. Azok az edzők, akikkel akkor elkezdtük a munkát, többen ma is tagjai annak a szakmai stábnak, mely magas szinten képzi a jelen szombathelyi utánpótlást. Ők nevelték ki azt a lelkes és sikeres edzőgarnitúrát, melyet szinte kizárólag saját nevelésű szakemberek alkotnak.

Szombathely nemcsak papíron, hanem a mindennapok valóságában is a kosárlabdázás városa. Önkormányzatunk nem csak az első osztály meghatározó csapatát a Falcót, hanem annak utánpótlásbázisát is kiemelt figyelemben részesíti és koncepcionálisan is ennek megfelelően támogatja. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége 2013.02.22-i ülésén úgy határozott, hogy a Szakmai és Utánpótlás Bizottság előterjesztésének megfelelően elfogadják a Szombathely Sportközpont és Sportiskola MKOSZ-hez benyújtott akadémiai pályázatát. Így jöhetett létre Szombathelyen is az akkreditált sportági utánpótlásképző központ a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia!

A programban résztvevő együttműködő sportszervezetek

Falco KC Szombathely Sportszolgáltató Kft.

Kiemelt feladata az akadémiáról kikerülő tehetséges játékosok magas szintű képzése, beépítésük a felnőtt első osztályú csapatba, illetve a legjobbak felkészítése a nemzetközi (válogatott) szereplésre.

Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület

Kiemelt feladata elsősorban azoknak a kosárlabdázóknak a képzése, akik nem kerülhettek be a Falco KC vagy esetleg más professzionális csapatokba, de a sportág iránt elkötelezettek, később, tanulmányaik befejezése után is a sportág szolgálatában kívánnak maradni, mit edzők, játékvezetők.

Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. Kosárlabda Akadémiai Szakág

Kiemelt feladata az akadémiai és az akadémiai előkészítő csoportoknak magas szintű képzése, a hazai utánpótlásbajnokság legmagasabb osztályában, valamint nemzetközi porondon történő megmérettetése és versenyeztetésének biztosítása.

   

 A fiú U16-os és U18-as kiemelt csapat, melyhez szervesen kötődnek az akadémiai előkészítő U14-es és U12-es csoportok. A tehetségesek gondozása és menedzselése, az elérhető legprofibb feltételrendszer megteremtésével történik.

Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület

Kiemelt feladata elsődlegesen a 7-14 éves korosztályokban a széles tömegbázis kialakítása másodlagosan azoknak a gyerekeknek, akik nem kerültek be az akadémia csoportjába, az edzési és versenyzési lehetőség biztosítása 18 éves korig. Várjuk minden kosárlabdázni vágyó, 7-15 éves fiú jelentkezését a 30 400 39 52 telefonon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levélcímen.

A szombathelyi fiú kosárlabdázás eredményei:

Első komoly sikert 1996-ban a Magyar Ifjúsági Kupa megnyerésével érte el a szombathelyi fiú utánpótlásnevelés. Az azóta eltelt időszakban mindössze egy olyan esztendő volt, amikor szombathelyi fiú utánpótláscsapat nem szerzett érmet a hazai bajnokságokban. Legnagyobb sikerünknek azonban azt tartjuk, hogy sok olyan játékost tudtunk nevelni, akik megállják a helyüket az első osztályban és közülük többen a válogatottnak is erősségei lettek.

   si 780
 

 

 

Oldalainkat 31 vendég és 0 tag böngészi

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok