Sportiskola nyári táboraira

NYÁRI ATLÉTIKA TÁBOR

FRISSÍTÉS! Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. tájékoztató

Edzéslátogatás felfüggesztése – Koronavírussal kapcsolatos intézkedés

Arena Savaria Sportcentrumba lépés szabályzott, korlátozott feltételekkel! 2020.márc.13.-tól visszavonásig!

Tájékoztató és utasítás járványügyi helyzet idejére

Jutalmazták a sportiskolásokat

Két szenzációs érmet nyertek a SZAK-Sportiskola versenyzői az Újonc Magyar Nemzetközi Bajnokságon

Nemzetközi szintű élsportolók meséltek a gyerekeknek Szombathelyen

ÁTADTÁK A MEGÚJULT SPORTLIGETET

Sportiskola szakosztályai

A vasi Borhy Marcell aranyérmes sakkos

A vasi versenyzők közül Borhy Marcell szerepelt a legjobban a korcsoportos országos sakkbajnokságon. A Szombathelyi Sportiskola (SzoSI) sportolója aranyérmes lett az U14-es korosztályban.

Csakúgy mint tavaly, idén is a Balaton déli partján, Balatonlellén gyűltek össze az ország legjobb fiatal sakkozói. Az egy héten át tartó, hét-, illetve kilencfordulós, svájci lebonyolítású korcsoportos országos sakkbajnokságon hat-hat fiú és lány kategóriában (U8, U10, U12, U14, U16 és U18) indultak a versenyzők. Megyénket a Szombathelyi Sportiskola (SzoSI) és a Haladás VSE 12 indulóval képviselte.

Az U14-es fiúknál a SzoSI sakkozója, Borhy Marcell a várakozásnak megfelelően remekül szerepelt. A 42 főt felvonultató mezőny legnagyobb értékszámmal (2374) rendelkező versenyzőjeként hét győzelemmel és két remivel szerezte meg az aranyérmet. Marci szép győzelmével egyúttal kvalifikálta magát az októberi, indiai korosztályos világbajnokságra.

Borhy Marcell a dobogó tetején
Fotó: SzoSI

Az első tízben végzett vasi sakkozók. F8: 8. Pergel Bence (SzoSI) 3,5 pont. L12: 8. Vilics Hanna (SzoSI) 4. F14: 1. Borhy Marcell (SzoSI) 8. L14: 7. Farkas Boglárka (SzoSI) 4, 10. Nyuli Leila (SzoSI) 4. L16: 7. Gömböcz Zsófia (Haladás VSE) 3,5.

– Borhy Marcell első helyezésére nagyon büszkék lehetünk, kiválóan versenyzett, ugyanakkor összességében azt mondhatom: szerepelhettek volna jobban is a vasi versenyzők – értékelt Pergel László, a Haladás VSE szakosztályvezetője. – A többiek is viszonylag jól teljesítettek, de nagy bravúrt nem tudtak hozni. Igaz, a SzoSI-ban sakkozó Szarka Tibornak az utolsó fordulóig esélye volt az előkelő hatodik hely megszerzésére, ám kikapott, így végül a 18. pozícióban zárt.

Oldalainkat 72 vendég és 0 tag böngészi

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok