Két szenzációs érmet nyertek a SZAK-Sportiskola versenyzői az Újonc Magyar Nemzetközi Bajnokságon

Nemzetközi szintű élsportolók meséltek a gyerekeknek Szombathelyen

Edzők meséltek Szombathelyen – Sportágak, módszerek, hitvallások

20 éves a Sportiskola

ÁTADTÁK A MEGÚJULT SPORTLIGETET

A vasi Borhy Marcell aranyérmes sakkos

Tenisz Diákolimpia Országos Döntő

WAKO Európa-bajnokság Szlovénia

Szmolek Emánuel világbajnok

Szeminárium,- oktatóterem kiadó!

A belváros peremén, a kórházzal szemben 30-35 fő egyidejű befogadására alkalmas 60 nm-es terem...

Sportiskola szakosztályai

Horváth Emma aranya

Országos bajnoki címet szerzett talajon Horváth Emma, a Szombathelyi Sportiskola tornásza az I. osztályú országos ifjúsági bajnokságon.

Az elmúlt hétvégén a budapesti tornacsarnokban megrendezett I. osztályú ifjúsági országos bajnokságon Horváth Emmának komoly riválisokkal, a júniusi, győri korosztályos világbajnokság magyar in­dulóival kellett megküzdenie. Az egyéni összetett verseny során Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványa a gerendagyakorlatát kisebb rontással mutatta be, összprodukciója (45,30 pont) negyedik helyet ért a 13 fős mezőnyben. Az első napi eredmények alapján kvalifikálták magukat a tornászok a másnapi szerenkénti döntőkbe – Emma ugráson, felemás korláton és talajon is indulhatott a legjobbak között. Ugráson a bemelegítéskor kisebb sérülés érte, ezért csak a gyengébbik gyakorlatát mutatta be – 11,65 ponttal ötödik lett ezen a szeren. Korláton a gyengébb anyagerősségű, de tiszta technikával végrehajtott gyakorlata bronzérmet ért (10,60). Talajprodukciója parádésra sikerült, a bájos, magával ragadó koreográfiával, a pontos akrobatikával kiérdemelte az az aranyérmet (12,30), egyben élete első országos bajnoki címét.

Horváth Emma talajgyakorlata bajnoki aranyat ért
Fotó: Unger Tamás

– Mozgalmas fél év van Emma mögött – mondta Vizer Erzsébet, a a szombathelyi tornaszakosztály vezetőedzője. – Az ob előtt az ifiválogatott tagjaként Portóban, a Gymsport elnevezésű nemzetközi versenyen is részt vett. Ott sajnos két szeren is hibázott és összetettben nem sikerült jó eredményt elérnie. De a nyolc nemzetből verbuválódott mezőnyben ugráson – a magyar delegáció legjobbjaként – döntőbe tudott kerülni, és ott a negyedik helyen végzett. A portugáliai verseny válogató volt az ifjúsági világbajnokságra. A gyengébb összetett eredmény miatt a keretszűkítésnél már nem került be a legjobb négy közé. De eredményei megerősítést jelentenek számunkra, hogy jó úton járunk. Emma fejlődése töretlen, és bebizonyította, hogy a későbbiekben számolni kell vele.

Forrás vaol.hu

Oldalainkat 74 vendég és 0 tag böngészi

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok