Edzéslátogatás felfüggesztése – Koronavírussal kapcsolatos intézkedés

Arena Savaria Sportcentrumba lépés szabályzott, korlátozott feltételekkel! 2020.márc.13.-tól visszavonásig!

Tájékoztató és utasítás járványügyi helyzet idejére

Jutalmazták a sportiskolásokat

Két szenzációs érmet nyertek a SZAK-Sportiskola versenyzői az Újonc Magyar Nemzetközi Bajnokságon

Nemzetközi szintű élsportolók meséltek a gyerekeknek Szombathelyen

ÁTADTÁK A MEGÚJULT SPORTLIGETET

A vasi Borhy Marcell aranyérmes sakkos

Sportiskola szakosztályai

Cookies

Az Illés Lurkó nyerte a Danone Focikupa pécsi elődöntőjét

Városi Bálint, a Keszthely Haladás SC játékosa lett az Egészség Bajnoka

Pécs, 2018. június 3. – A szombathelyi Illés Lurkó csapata nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért torna vasárnapi, pécsi regionális elődöntőjét. Második helyen a ZTE U12-es csapata végzett, a harmadik pedig a Győri ETO lett. A három csapat jutott be a torna június 17-i, budapesti országos döntőjébe, amelynek győztese jövőre Spanyolországban, a nemzetközi döntőn képviselheti Magyarországot. A focikupa pécsi fordulóján 192 gyerek játszott a mérkőzéseken, míg a vendégeket Családi Egészségnap, egészséges táplálkozással kapcsolatos kvízek, testtömegindex-számítás és ügyességi játékok is várták a vendégeket. A gyerekek ifj. Dárdai Pál egykori válogatott labdarúgóval és szövetségi kapitánnyal, a Hertha BSC vezetőedzőjével is találkozhattak.

 

Fókuszban a foci és egészséges táplálkozás

A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 18 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája. A közel 30 országban megrendezett eseményen minden évben 2,5 millió gyerek vesz részt. A torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyerekeket. Éppen ezért a Legjobb kapus, a Legjobb játékos és a Gólkirály mellett, a tornán az idén először ítélték oda az Egészség Bajnoka címet is, amelyet Városi Bálint, a Keszthely Haladás SC játékosa nyert el. Ő szerepelt ugyanis a legjobban a Danone és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által végzett egészség kvízen.

„A 10-12 éves gyermekek 42%-a mindössze hetente 1-2 alkalommal fogyaszt magas kalciumtartalmú tejet és tejtermékeket, például joghurtot, és akkor is csak a szükséges mennyiség felét” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere, utalva a focikupában résztvevő több mint 800 gyermek körében végzett tavalyi felmérés legfontosabb eredményére. „Vállalatunknak kiemelt célja, hogy nap mint nap tegyünk a saját és bolygónk egészségéért, ezt fogalmaztuk meg az ’Egy életünk van és egy bolygónk’ küldetésünkben. Hisszük, hogy az egészséges életvitelhez a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen, melyhez a környezet védelmére is szükség van. Éppen ezért az idei eseményen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekeket és a meccsekre kilátogató családokat egészséges táplálkozásra oktassuk és neveljük” – tette hozzá.

Családi Egészségnap: tanácsadás és testtömegindex-számítás a pálya mentén

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna pécsi regionális elődöntőjén több mint 40 mérkőzést szurkolhattak végig a nézők. A mérkőzésekre és az azokhoz kapcsolódó Családi Egészségnapra a Nagycsaládosok Országos Egyesületének helyi tagszervezeteit is meghívta a Danone. Az eseményekre kilátogató nagycsaládoknak és a pályákon játszó gyermekek szüleinek és családtagjainak az Egészségnap keretében táplálkozással kapcsolatos kvízeket tölthettek ki és testtömegindex-számításon és ügyességi játékokban vehettek részt, valamint hasznos táplálkozási tanácsokkal is ellátták őket a szakértők. A Danone folytatja társadalmi felelősségvállalási programját Pécsett: június 23-án a városban rendezik meg a Danone Életmód Napot Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjával karöltve.

Nyilasi, Dárdai, Zidane

A Danone Focikupa a Gyermekekért tornát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is támogatta, emellett sztárlabdarúgók is a program mellé álltak. A kupa nemzetközi nagykövete pedig már több mint 10 éve a legendás labdarúgó, Zinédine Zidane. Magyarországon a Danone Focikupa a Gyermekekért fővédnöke immár harmadik éve Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja. A gyerekek a torna pécsi elődöntőjén ifj. Dárdai Pál 61-szeres volt válogatott labdarúgóval és szövetségi kapitánnyal, a Hertha BSC vezetőedzőjével is találkozhattak. A pécsi regionális forduló három továbbjutó csapata, az Illés Lurkó, a ZTE és a Győri ETO nyerte el a lehetőséget, hogy június 17-én, Budapesten is megmutassa a tudását, a döntő győztese pedig Spanyolországban képviselheti majd Magyarországot a nemzetközi döntőben 2019-ben. A pécsi elődöntőben szereplő többi csapat meglepetés ajándékként igazi ereklyét, ifj. Dárdai Pál által aláírt focilabdákat kapott emlékbe. 

Eredmények:

 1. helyezett: Illés Lurkó (Szombathely)
 2. ZTE (Zalaegerszeg)
 3. Győri ETO (Győr)

Legjobb játékos: Szindekovics Roland (ZTE)

Legjobb kapus: Maszlavér Edmond (Győri ETO)

Gólkirály: Somfalvi Bence (Illés Lurkó)

Fair Play Csapat: székesfehérvári Főnix

Fair Play egyéni és Egészség Bajnoka: Városi Bálint (Keszthely Haladás SC)

Fotók:

 1. Megnyitó
 2. Családi Egészségnap
 3. Dárdai Pál és egy fiatal rajongója
 4. Életkép a pécsi elődöntőről
 5. Az Illés Lurkó, a pécsi elődöntő győztes csapata
 6. Várkonyi Beáta, a Danone kelet-európai régióért felelős vállalati kapcsolatok igazgatója átadja Városi Bálintnak az Egészség Bajnoka díjat

Oldalainkat 67 vendég és 0 tag böngészi

Közérdekű adatok

Kapcsolat

 •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
 •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
 •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
 •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok