Edzéslátogatás felfüggesztése – Koronavírussal kapcsolatos intézkedés

Arena Savaria Sportcentrumba lépés szabályzott, korlátozott feltételekkel! 2020.márc.13.-tól visszavonásig!

Tájékoztató és utasítás járványügyi helyzet idejére

Jutalmazták a sportiskolásokat

Két szenzációs érmet nyertek a SZAK-Sportiskola versenyzői az Újonc Magyar Nemzetközi Bajnokságon

Nemzetközi szintű élsportolók meséltek a gyerekeknek Szombathelyen

ÁTADTÁK A MEGÚJULT SPORTLIGETET

A vasi Borhy Marcell aranyérmes sakkos

Sportiskola szakosztályai

Cookies

Futballsztárokkal és egy gasztroarccal indul a Danone Focikupa

Három Vas megyei csapat, az Illés Akadémia Haladás, a Lurkó UFC és a Király SZE U12-es csapata is részt vesz a Danone Focikupa a Gyermekekért vasárnapi, regionális elődöntőjén Pécsen, ahol ifj. Dárdai Pállal is találkozhatnak a fiatalok. A tét az országos döntőbe jutás, amelynek győztes csapata jövőre Spanyolországban képviseli hazánkat.

Az idén neves labdarúgók, köztük Dárdai Pál, a Hertha FC edzője, Tőzsér Dániel és Dombi Tibor válogatott labdarúgók mellett Sass Dani műsorvezetővel is találkozhatnak a gyerekek a most induló Danone Focikupa a Gyermekekért labdarúgó tornán, amelynek fővédnöke Nyilasi Tibor. A világ legnagyobb, 10-12 éves gyermekeknek szóló focikupája nemcsak a sport és a foci szeretetére, de az egészséges táplálkozásra is neveli a fiatalokat. A torna hazai fordulóiban 4 régió 64 csapata, azaz több mint 800 gyermek labdarúgó versenyez egymással az elsőségért, valamint az „Egészség Bajnoka” címért. A Danone és az MLSZ Grassroots Programja által szervezett esemény keretében 5 városban Családi Egészségnap is várja majd a gyermekeket, a szülőket és a látogatókat, akik az egészséges táplálkozással kapcsolatos kvízeket tölthetnek ki, testtömeg-index számításon vehetnek részt, táplálkozási tanácsokat kaphatnak és ügyességi játékokban mérhetik össze tudásukat.

 

Fókuszban a foci és egészséges táplálkozás

A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 18 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája. A közel 30 országban megrendezett eseményen minden évben 2,5 millió gyerek vesz részt. A torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyerekeket. Ebben itthon, a program stratégiai partnere, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége támogatja a kezdeményezést.

„A 10-12 éves gyermekek 42%-a mindössze hetente 1-2 alkalommal fogyaszt magas kalciumtartalmú tejet és tejtermékeket, például joghurtot, és akkor is csak a szükséges mennyiség felét” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere, utalva a focikupában résztvevő több mint 800 gyermek körében végzett tavalyi felmérés legfontosabb eredményére. „Vállalatunknak kiemelt célja, hogy nap mint nap tegyünk a saját és bolygónk egészségéért, ezt fogalmaztuk meg az ’Egy életünk van és egy bolygónk’ küldetésünkben. Hisszük, hogy az egészséges életvitelhez a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen, melyhez a környezet védelmére is szükség van. Éppen ezért, az idei eseményen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekeket és a meccsekre kilátogató családokat egészséges táplálkozásra oktassuk és neveljük” – tette hozzá.

Családi Egészségnap: tanácsadás és testtömegindex-számítás a pálya mentén

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna regionális fordulóit az idén június 3-án Szegeden és Pécsett, június 9-én Miskolcon és Debrecenben, az országos döntőt pedig június 17-én Budapesten tartják. A mérkőzésekre és az azokhoz kapcsolódó Családi Egészségnapra a Nagycsaládosok Országos Egyesületének helyi tagszervezeteit is meghívta a Danone. Az eseményekre kilátogató nagycsaládoknak és a pályákon játszó gyermekek szüleinek és családtagjainak az Egészségnap keretében lehetőségük nyílik táplálkozással kapcsolatos kvízek kitöltésére és testtömegindex-számításra, de kaphatnak táplálkozási tanácsokat is, valamint ügyességi játékokban vehetnek részt.

Nyilasi, Zidane, Dárdai, Tőzsér és Dombi

A Danone Focikupa a Gyermekekért tornát nemcsak az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint Miskolc, Debrecen, Szeged és Pécs városok önkormányzatai támogatják minden évben, de híres labdarúgók is. Magyarországon az esemény fővédnöke immár harmadik éve Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, tiszteletbeli nagykövete pedig az idén Sass Dani, gasztroarc, műsorvezető. A kupa nemzetközi nagykövete pedig már több mint 10 éve Zinédine Zidane, a Real Madrid legendás edzője. A gyerekek a torna regionális döntőin olyan hírességekkel is találkozhatnak, mint Dárdai Pál, a Hertha FC edzője, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, Tőzsér Dániel, Dombi Tibor, válogatott labdarúgók, Szatmári Csaba, a DVSC, valamint Salamon József és Veréb György, a DVTK labdarúgói.

„Nagyon örülök annak, hogy ez az esemény egyszerre épít a sport, a megfelelő táplálkozás és a család fontosságára. Mindhárom szükséges ugyanis ahhoz, hogy a gyermekek egészséges felnőttekké váljanak” – mondta Sass Dani, a VIASAT3 Ide süss! című gasztroreality-jének műsorvezetője. „A nem sportoló 12 év alatti gyermekek az elhízás tekintetében veszélyeztetett korosztályt jelentenek, ezért mind őket, mind szüleiket meg kell tanítani az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás alapjaira, amelynek ez, a Családi Egészségnappal összevont sportrendezvény kiváló terepe” – tette hozzá a Danone Focikupa a Gyermekekért nagykövete.

Hajrá Spanyolország, hajrá egészség!

Az idei Danone Focikupa a Gyermekekért torna különleges eleme, hogy regionális fordulókon és az országos döntőn a legjobb kapus, a legjobb középpályás, a legjobb csatár mellett külön elismerést, az Egészség Bajnoka díjat veheti majd át az a gyermek, aki a táplálkozási felmérésben a legjobban szerepelt. Az országos döntő tétje pedig nem más, mint az, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot 2019-ben Spanyolországban, a közel 30 ország részvételével megrendezésre kerülő nemzetközi döntőben.

További információ:

 

Tölgyi Krisztina

Premier Next Communications

Tel.: 30/915-9002

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna és Családi Egészségnap

csoportbeosztása és az események időpontjai

Szeged – 2018. június 3.

Pécs – 2018. június 3.

1. Videoton FC

2. Békéscsaba L.A.

3. Hódmezővásárhelyi FC

4. Mercedes-Kecskemét L.A.

5. Várfürdő Gyulai Termál FC

6. Törökszentmiklósi FC

7. Orosházi MTK ULE 1913

8. Monori SE

9. Csepel Hungary Club 94

10. FTC

11. Budaörs

12. Viadukt SE-Biatorbágy

13. Dunaharaszti MTK

14. Kelen SC

15. Soroksár Sport Club

16. TFCE Tatabánya

1. ETO FC Győr

2. ZTE Akadémia

3. Illés Lurkó UFC

4. Tatabánya

5. FC Ajka

6. Pápai ELC

7. Phőnix SE

8. Mosonmagyaróvári TE 1904

9. Nagykanizsai ULE

10. Keszthely Haladás SC

11. Csornai SE

12. Király SZE

13. PMFC

14. Siófoki Bányász SE

15. Veszprém FC USE

16. Kaposvári Rákóczi BFLA

Miskolc – 2018. június 9.

Debrecen – 2018. június 9.

1. Puskás Akadémia FC

2. Eger Labdarúgó Sport KFT

3. Salgótarjáni BTC

4. Sajóvölgye Focisuli SE

5. III. kerületi TVE

6. DVTK

7. Mezőkövesd Zsóry FC KFT

8. Vasas Kubala Akadémia

9. BVSC-Zugló

10. REAC Sportiskola SE

11. Dorogi FC

12. FC Hatvan

13. Városi SE Dunakeszi

14. Vác Városi LSE

15. Balassagyarmat Palóc Farkasok UPE

16. Gyöngyösi AK

1. DVSC-DLA

2. HTE Olasz Focisuli

3. Nyíregyháza Spartacus

4. Szolnoki MÁV UP FC

5. Ceglédi VSE

6. Békéscsaba UFC

7. Karcagi SE

8. Jászberényi FC

9. BP Honvéd MFA

10. Ikarus-Fejlődő Kertváros

11. Mészöly Focisuli SE

12. MTK Budapest

13. UTE

14. Dunakanyar SE-Szentendre

15. Várda SE

16. Tarpa SC

Oldalainkat 68 vendég és 0 tag böngészi

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok