Sportliget teniszsátor igényfelmérést!

SZOMBATHELYI SZABADIDŐSPORT SZÖVETSÉG versenykiírás és sorsolás

FRISSÍTÉS! Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. tájékoztató

Edzéslátogatás felfüggesztése – Koronavírussal kapcsolatos intézkedés

Arena Savaria Sportcentrumba lépés szabályzott, korlátozott feltételekkel! 2020.márc.13.-tól visszavonásig!

Tájékoztató és utasítás járványügyi helyzet idejére

Jutalmazták a sportiskolásokat

Két szenzációs érmet nyertek a SZAK-Sportiskola versenyzői az Újonc Magyar Nemzetközi Bajnokságon

Nemzetközi szintű élsportolók meséltek a gyerekeknek Szombathelyen

ÁTADTÁK A MEGÚJULT SPORTLIGETET

Sportiskola szakosztályai

Atlétika futó, ugró szakosztály

atletika futo 360    cimer
atletika futo 780  

                                                                  SZAKÁGVEZETŐ:

KAMARÁS ÁKOS

kamaras a

EDZŐK:

LENGYÁK GYÖRGY

lengyak gy

 

BARCZA BENCE

Kezdetben az atlétika szakág működését végzős főiskolás hallgatókkal próbálta megoldani a sportiskola vezetése.

Áttörés akkor történt, mikor Friedmanszkiné Mohácsi Évát kinevezték szakágvezetőnek és az akkori Vas megyei Nemzeti Atlétikai Program vezetőjével, Lengyák Györggyel együtt elkezdték a sportiskolás atlétákat edzeni. Néhány év alatt eljutottak oda, hogy nem csak országos serdülőbajnokságokat nyertek, hanem serdülő válogatott versenyzője is lett a szakágnak.

Ezt az időszakot el lehet nevezni a Körmend és Szentgotthárdról igazolt versenyzők korszakának. Simonits Ádám, Gaál Ákos, Majcsenicz Martina Mariborban együtt lettek az atléták első korosztályos válogatottjai.

Ettől kezdve szinte nem volt olyan év, hogy ne nyertünk volna országos bajnokságot, vagy ne lett volna korosztályos válogatottunk.

2005-ben jelentősen gyarapodott a létszám, ettől az évtől kezdve két csoportban folytak edzések. Létrejött egy előkészítő csoport a fiatalabb korosztály számára, melynek edzéseit Bárdics András vezette. Ebben a csoportban az alapokat elsajátították, így amikor átkerültek Friedmanszkiné Mohácsi Évához és Lengyák Györgyhöz, megvolt az alap, amire lehetett építkezni az edzéseken, ezzel növelve az eredményességet.

 

2006-ban jött az első nagy eredmény, 4 első helyezett versenyző a bajnokságon, 2 versenyzőnk pedig a válogatott keretbe is bekerült.

2007-ben 7 első helyezett a mérleg és a bajnoki pontrendszerben a 11 helyen végeztünk.

2008 volt a szakág legsikeresebb éve, 6 versenyzőnk húzhatta magára a válogatott mezt. Edzőnk Lengyák György és atlétáink is meghívottként képviselték hazánkat Horvátországban, a serdülő válogatottban.

2009-ben a 3 bajnoki cím mellet történt egyéb fontos esemény is a szakosztály életében. A Haladás VSE-vel  együttműködési szerződés keretében  a serdülő versenyzők a Delfin SE-ben, az ifjúsági és idősebb versenyzők a Haladás VSE- ben versenyeztek.

Létrejött a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központban is az életút program, hármas együttműködés, a Delfin SE-HVSE és a SzOESE  között.

2010-ben változás következett, Friedmanszkiné Mohácsi Éva nyugdíjba ment, helyét egykori tanítványa Kocsis Zsuzsanna vette át és folytatta a munkát a megkezdett úton. A vezetőváltás nem okozott visszaesést, hisz a szakosztály hozta az elvárt eredményeket. 6 első, 7 második és 7 harmadik helyet a bajnokságokon. A legtöbb bajnoki pontot a Dobó SE-vel és a SZOESE-vel együtt mi szereztük. A gyermek csoport edzője Bárdics András elköszönt, a csoportot Kamarás Ákos és Soltné Richter Éva vette át.

2011-ben ismét volt válogatott versenyzőnk ráadásul kettő is. Sikerült megnyernünk az Egyesületi Gyermek Csapatbajnokságot. A gyermek csoport létszáma ugrásszerűen megnőtt.

2012-ben is kiváló eredmények születtek. 3 első, 2 második, 1 harmadik a bajnokságokon.

2013-ban a jó eredmények mellett ismét változás következett be, Kocsis Zsuzsanna elköltözött, helyére Friedmanszki Mohácsi Éva és Lengyák György tanítványa, Kamarás Ákos került. Jelenleg is teljes gőzzel, 2 csoportban folynak az edzések, reméljük az eredmények is méltóak lesznek az elődökhöz.

   si 780

 

 

Oldalainkat 31 vendég és 0 tag böngészi

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok